15.05.2019 12:16

Donald Trump Jr. a acceptat să fie audiat în Senatul american

Donald Trump Jr., fiul cel mare al preşedintelui SUA, a acceptat să fie audiat luna viitoare în Comisia de Informaţii a Senatului de la Washington, în cadrul unei anchete privind ingerinţele electorale ruse, informează cotidianul The Guardian.

Potrivit înţelegerii între avocaţii fiului preşedintelui şi congresmani, audierea lui Donald Trump Jr ar putea dura până la patru ore, au declarat surse familiare cu situaţia, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

Este pentru prima dată când un membru al familiei preşedintelui Trump este citat, şi un semn suplimentar că senatorii continuă propria anchetă privind ingerinţele electorale ruse chiar şi după publicarea raportului procurorului special Robert Mueller.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat marţi că este de părere că fiul său este tratat foarte incorect.

"Este o situaţie foarte grea pentru că fiul meu a petrecut, estimez, peste 20 de ore depunând mărturie despre ceva ce Mueller a spus că este 100% în regulă, iar acum vor ca el să depună din nou mărturie", a declarat liderul de la Casa Albă. "Îmi pare foarte incorect", a completat Trump.

Donald Trump Jr., ar urma să fie întrebat despre proiectul imobiliar numit "Turnul Trump" din Moscova. În septembrie 2017, în cursul audierii în Comisia Juridică a Senatului SUA, fiul cel mare al preşedintelui a afirmat că membrii familiei Trump nu ştiau prea multe despre acest proiect.

Potrivit raportului special al procurorului special Robert Mueller, Trump a autorizat şi a rămas interesat de proiectul de la Moscova, care a fost descris ca fiind "extrem de profitabil".

Mai mult, Michael Cohen, fost avocat al preşedintelui Trump, le-a spus congresmenilor că i-a informat despre acest proiect pe Trump Jr. şi pe Ivanka Trump de "aproximativ zece ori".

Un alt subiect al audierii ar putea fi întrevederea lui Trump Jr cu avocata rusă Natalia Veselnitskaya. Donald Trump jr a declarat anterior că nu i-a spus tatălui său despre această întrevedere, însă Cohen a mărturisit că fiul preşedintelui l-a informat pe Donald Trump că întrevederea va avea loc.


SURSA

Comentarii